Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

marietbruins

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Mariet via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 15-03-2014 Van Essaouira via ... (7)
  • 13-03-2014 Tweede vrije dag ... (2)
  • 12-03-2014 Eerste vrije dag ... (1)
  • 11-03-2014 Van Marrakech ... (3)
  • 10-03-2014 Een dagje ... (2)

Statistieken

Dit dagboek is 104122 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next

a A

Een dagje Marrakech

Maandag 10 maart 2014
Een dagje Marrakech
In de ochtend wat fris maar verder op de dag aangenaam

Marrakech is een stad in het westen van Marokko en de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad is een van de vier koningssteden van Marokko, samen met Fez, Meknes en Rabat. De stad is gelegen op de vruchtbare Haouzvlakte, aan de voet van de Hoge Atlas.
Marrakesh is in 1062 gesticht door de Berberse Almoraviden-heerser Yusuf ibn Tashfin en het was de hoofdstad van het rijk van de Almoraviden. De stad was een belangrijke handelsstad voor de karavaanroutes in de Sahara. Na de Franse bezetting in 1913 werd het moderne gedeelte van de stad gebouwd. In dit gedeelte, de Frans wijk genaamd, ligt ons hotel Oudaya.
De historische kern van de stad (de medina) is door UNESCO in 1985 tot Werelderfgoed verklaard. Meer dan andere grote Marokkaanse steden heeft de stad haar Berberse identiteit altijd weten te behouden.

Na het ontbijt vertrekken wij om 09.00 uur naar het Bahiapaleis.

Het Bahiapaleis werd gebouwd aan het einde van de 19de eeuw, als grootste paleis van die tijd. De naam bahia betekent 'glans'.
Net als in andere gebouwen van de periode in andere landen, was het de bedoeling om de essentie van de islamitische en Marokkaanse stijl in één gebouw te vangen.
Er is ook een tuin van 8.000 m² met kamers aan de binnenplaatsen.

In de omgeving van het paleis lopen we door smalle steegjes en straatjes. Overal staat handelswaar en lopen straatverkopers. Ze willen van alles aan je verkopen.

Aan het einde van onze wandeling krijgen wij in de oude apotheek Herboristerie “Bab Agnaou” uitleg over de werking van kruiden oliën enz. enz. Allemaal natuurproducten. Bijna iedereen heeft wel wat gekocht.
Daarna gaan we terug naar ons hotel en krijgen in plaats van het diner in de avond een lunch. De rest van de dag zijn we dan vrij en kunnen we doen wat we willen zonder rekening te moeten houden met het dineren. De lunches die je in Marokko voorgeschoteld krijgt zijn in mijn ogen ook diners. De meeste dagen eten wij gewoon twee keer warm. De Marokkanen vinden dit heel gewoon. Ik vind het een beetje veel van het goede.

Op dit moment zijn hier in dit hotel heel veel Nederlanders. Onze groep bestaat uit 42 personen maar die andere groep van KRAS uit 81. Die groep heeft, wat ik begrepen heb, wel twee reisleiders. De andere groep maakt een achtdaagse reis, hoofdzakelijk Koningssteden. Ik ben blij dat ik voor de 15 daagse reis gekozen heb.
Dit is een reis met heel veel afwisseling. En het Atlasgebergte is zo ontzettend mooi met de natuur en de berber bevolking. Na al die rust is het wel weer even wennen in deze drukke stad.

Op deze vrije middag heb ik eerst het verslag van gisteren gemaakt en op mijn site gezet. Daarna heb ik in de buurt van het hotel nog een wandeling gemaakt van zo’n 7 kilometer. Ja Nel ik ben aan het trainen voor ons laatste stukje Drenthe pad eind maart.

Vanavond ben ik in de supermarkt een broodje, yoghurt en wat fruit gaan halen. Lekker gegeten en intussen dit verhaal gemaakt.

Reageren

Ga naar het overzicht

Reacties (2)

10 maart 2014 23:40 | Door: Anne-Marie

Ha Mam, Oma,

ziet er heerlijk uit allemaal. Geniet!

groetjes,
Anne-Marie en de kinderen

11 maart 2014 19:11 | Door: nel van bergeijk

leuk mariet dat je traint voor het drenthepad
, geniet nog van de reis,tot 20 maart. Groetjes Nel